Hvordan melde deg inn, hvem er vi?

Om Oslofjord triatlon

IMG_7507

Dette er rett og slett alltid den beste tiden for å bestemme seg for å starte med triatlon og at Oslofjord triatlon er din triatlonklubb. Et flott og lett valg. Velkommen skal du være.

Her finner du basisinformasjon om klubben. Hvordan melde seg inn, treningstider og en halvsann versjon av Genesis Oslofjord triatlon etc

 

Hvordan melde seg inn

Trykk her og følg anvisningen. Velkommen som medlem! For 2015 er  medlemsavgiften satt til: 300 for enkeltmedlemskap og 50 for barn og ungdom under 18 år.


Har du spørsmål kan du sende en mail til klubben.

 

Om Oslofjord triatlon - en kvasihistorie

Hvorfor i alle dager starter en gjeng mosjonister opp en triatlonklubb? Og hva skal klubben gjøre når den først er stiftet? Og vokser? Vi ønsker dere velkommen til en litt skrudd verden en verden hvor triatlon skal bli folkesporten, der mosjonister er idrettens frelsere og gamle storheter kun er gamle.

Har du joggesko? Har du sykkel? Har du svømt? Prøv triatlon!

Hva er triatlon (eller som de skriver det andre steder - triathlon)? Triatlon er en genial amerikansk oppfinnelse som går ut på å svømme, for så å umiddelbart etterpå kaste seg på sykkelen og så til slutt komme til mål etter en løpetur. Det finnes en triatlon som passer for deg nå og det finnes andre man kan strekke seg mot, det være seg OL-distanse i Oslo, Norseman fra Eidfjord til Gaustatoppen, kort distanse i Langesund, halvlang Seigmann i Stavern eller hva med IronMan på Hawaii? Ja, den siste trenger du litt mer forberedelser for å være med på,

Triatlon er for alle!

Dessverre tror mange at triatlon skrives med h og at sporten kun passer for radmagre selvplagere som trener mer en 16 timer i uka og menn som synes det er stas å barbere bena og konkurrere i bikini. Alt dette er tull og tøys, selvsagt er triatlon for dem som tar det seriøst, men triatlon burde også være mosjonsidretten over noen.

Før man stiller til start bør man ta seg bryet med å skifte til glatte dekk på terrengsykkelen og lære å svømme. Aller helst crawl, det går liksom fortere og så gir du ikke de andre så mange blåveiser når de skal passere. Men brystsvømming går også helt greit og jeg har mitt minst dårlige resultat fra Oslo Triatlon i 2000, med brystsvømming. Selv uten nevneverdige svømmeferdigheter, bør man stille til start og more seg selv og andre. Det handler bare om å ta litt sjanser og ikke ta seg selv så alvorlig. En ting til: Før du stiller til start bør du prøve å få tid til å øve litt på å løpe rett etter en sykkeltur. Føles litt tungt, men kanskje øvelse gjør mester?

Bakgrunnen for klubben 1

Da vi startet opp i 2003 var det bare STRIK som var en stor, rein triatlonklubb og ellers var det veldig tynt. Spesielt for triatlonmosjonister var de etablerte klubbene i nærheten av totalt uinteressante, og dette var den første grunnen til å starte klubben Oslofjord Triatlon. Vi hadde ikke noe sted å være og vi trodde det var flere som hadde det slik: Vi starter rock-klubb…. Eh triatlonklubb.

Bakgrunnen for klubben 2

Den andre grunnen er at noen måtte spre budskapet om at triatlon er en fantastisk sport som er som skapt for mosjonister. Og vi er mosjonister med hang til misjonering. Det ligger i sportens natur at det trenes allsidig gjennom hele året. Dette reduserer skadepotensialet, men gjør også at det er lettere å finne på en aktivitet som passer form, føre eller familieforhold. Ok, så passer det ikke familien at du blir borte på en fire timers sykkeltur, men en familietur til bassenget eller en times løpetur med bikkja gir både trening og relasjonelle plusspoeng.

Rykk frem til start!

Og når man endelig kommer seg til en av konkurransene, så er det noe med starten på en triatlon som gjør det til en litt religiøs/deilig kaotisk opplevelse, en dåp, en massedåp som med et skudd går over i en rabiat fiskestim kledd i neopren, lycra og latex. For oss som ikke er spesielt gode i noen ting er triatlon sporten som nesten alltid leverer varene. Betalingen kommer i en eller annen form. Enten er vi såpass jevnt smågode at det innimellom slumper til å bli en ok tid og en rimelig grei plassering. Eller vi hadde en mye bedre svømmetid denne gangen, selv om alt annet gikk skikkelig på trynet. Og uansett, det er minst tre ganger så mange unnskyldninger for at det ble fiasko.

Men kanskje viktigst er responsen rundt kantinebordet? Den er ti-dobbelt for den som kan si ”Jeg var med på Oslo Triathlon i helgen”, istedenfor det noe mer veike ”Jeg var med på Osloløpet” eller det totalt lamme ”Jeg hang nesten med feltet inn på Stjernetråkken”. Og så holder vi jo selvsagt kjeft om at vi var med på en sprint og ikke en IronMan. Vi holder det på en ”Need to know”-basis sa man på 90-tallet. Gjelder fortsatt.

Bakgrunnen for klubben 3

Den siste grunnen for klubben var at det var enormt rom for forbedring i norsk triatlon. Vi tenkte ikke på en manglende og dårlig elite, det er og var forbundets problem. Som breddeklubb er dette noe vi totalt ga og gir bengen i. Det som virkelig var sorgen, var at vi hadde så inderlig få og dårlige konkurranser, som selvsagt hadde sammenheng med at Norge kun har et par håndfuller med triatleter (mosjonist og ”elite”). Og hvorfor skulle man starte med triatlon når det ikke er noen konkurranser, og hvorfor skal man lansere nye konkurranser når det ikke kommer mer en 20–40 deltagere og det hele blir null kroner i klubbkassa osv. osv.

Norsk triatlon var i desperat behov for flere triatleter, flere konkurranser og mer liv, vi var mosjonister og det er mange flere potensielle triatlonmosjonister enn elitetriatleter – vi startet mosjonisttriatlonklubb.

Synes du dette ble for utstudert? Kanskje var forklaringen noe helt annet? Kanskje noen ville ha sin egen nettside i mars, bare kjedet seg i april, følte seg litt ensom i mai, likte å ha noe å fikle med i juni, eller ønsket å forsøke å styre andres fritid i august? Mulig det, men det ovenstående er allikevel faktorer som påvirket, som var bakteppet, da en bitte liten gjeng snakket om en ny klubb på vårparten i 2003. Målsetning: 10–15 medlemmer, drakter og egen nettside.

Hva er Oslofjord Triatlon idag


Norsk triatlon og Oslofjord triatlon har forandret seg siden 2003. Klubben har godt over 160 betalende medlemmer, med en stor jentegruppe og medlemmer som dekker hele spekteret fra subbemosjonister til meget aktive triatleter. Oslofjord triatlon er nå en breddeklubb med medlemmer som kommer sist og medlemmer som kommer først og det er plass til alle.

I Norge er det nå flere reine triatlonklubber og det er mange flere triatlonkonkurranser. Det er faktisk nesten en hver helg gjennom hele sesongen og da skal man ikke klage. Ikke på det. Det er mange medlemmer rundt Oslo-gryta og det er der det er fellestrening svømming om vinteren og treningskonkurranser om sommeren. Vi andre er spredd rundt Oslofjorden og ellers i landet og klarer oss som best vi kan.

Klubbens fundament er en felles identitet bygget opp rundt en egen nettside m forum, samlinger, treningskonkurranser, deltagelse i konkurranser som klubb og konkurranser vi arrangerer, egne drakter i egen design. Rett og slett å ha det moro med triatlon.

Klubben arranger  en treningstriatlonserie ved Bogstad, Busemann triatlon i høstnatta og kanskje dukker IronDuck opp igjen som et lavterskeltilbud for alle som vil prøve langdistanse med visshet om å klare tidsgrensa. Vi har ingen. Akkurat som på det første Ironman på Hawaii.

Mosjonister har energi

Vi trodde at løsningen på problemet ”hvordan få fart på triatlon i Norge” var at det ble startet flere klubber som Oslofjord Triatlon? Hvorfor? Fordi mosjonister har mer energi! Den såkalte eliten har totalt fokus på seg selv, og det skal de ha, men ikke regn med at de skaper noe særlig løft for andre før de selv blir triatlonmammaer og -pappaer. Mosjonistene derimot har ideer og tør å prøve på noe nytt, og har tid og egne penger som de satser. For seg selv, for klubbvennene sine og kanskje også for sporten.

Kontakt oss

Hvis du lurer på noe om Oslofjord triatlon eller triatlon generelt så kan du kontakte oss, vi er en breddeklubb med plass til alle, uansett ambisjonsnivå. Det er et unntak, "eliteutøvere" som leter etter en klubb som skal ta vare på seg som toppidrettsutøver og har behov for egen trener, sponsor, reisestøtte og seiersbonus kan leite andre steder. Det får du ikke hos oss. Ellers er det fritt fram, selv som eliteutøver, du får det du er med på å skape.

  • Myspace
  • Tips en venn