Fellestreninger i Oslofjord Triatlon

Vi får mange spørsmål om fellestreninger i Oslofjord. Dette er et forsøk på å besvare de fleste av dem, men ta gjerne kontakt på epost dersom du lurer på noe som ikke er besvart her. 

Generelt

Et spørsmål som ofte dukker opp er hva man får for å melde seg inn i Oslofjord Triatlon. Kort fortalt får man et treningsfellesskap og man møter andre triatleter. Vi garanterer at vi har noen på ditt nivå i klubben som hadde de samme spørsmålene du har nå. Mange av oss var meget skeptiske til svømmedelen.  Fellestreninger hos Oslofjord kan grovt deles inn i hva vi gjør i vinter- og sommerhalvåret. 

Vinterstid

Når det blir for kaldt og glatt å løpe ute møtes vi på mandager klokken 1915 på Bislett stadion for å løpe intervaller. Det er oppmøte klokken 1900 og så oppvarming før man begynner. 

Sammen med Rye tilbyr vi svømmetrening i bassenget til Idrettshøyskolen på Sognsvann. Dette er noe som tradisjonelt blir fullt. Påmelding legges ut hvert år rundt september og det er førstemann til møllen som gjelder. De siste årene har vi hatt tirsdager 2000-2115 samt fredager 1945-2030. Dette er ikke svømmekurs og det antas at alle kan crawle minst 200 meter før de melder seg på. Hvorvidt vi har svømmetrener eller ikke varierer fra år til år. 

Sykling blir det lite av. Vi anbefaler medlemmene til å avtale seg i mellom. Alle tidligere forsøk på organisert spinning pga stor etterspørsel har blitt raskt avlyst på grunn av meget dårlig oppmøte. 

Sommerstid

Sommeren domineres av Bogstad Treningstriatlon. Dette er en kort triatlon som vi gjennomfører annenhver torsdag så lenge været tillater det. Det står mer om dette i en egen artikkel. Verdt å merke seg er at dette er ren trening, ikke et arrangemenet. Alle gjennomfører på eget ansvar. 

På Sognsvann trekker vi ut av bassenget og over i selve Sognsvann hver tirsdag i sekstiden. Man finner noen å svømme med i det tempoet man vil og den distansen man er komfortabel med. 

Sykling er det dårlig med sommerstid også, fra sentralt hold. Det avtales mange turer i Oslo og omegn mellom medlemmer direkte på forumet eller Facebook, vi anbefaler dette. Et stort sprik i ønsket lengde, fart og høydemeter samt når folk har tid gjør at alle forsøk på fellestrening på sykling ikke blir brukt. 

Sosialt

De to siste årene har vi sammen med Unaas Cycling vist VM fra Hawaii på storskjerm. Det blir kjøpt inn litt pizza og man tar med det man selv ønsker av drikke. 

 

  • Myspace
  • Tips en venn