Busemann 2012 og sesongavslutning på Bogstad

Hele syv tapre triatleter stilte til start på Busemann i mørket på torsdag, seks menn og en kvinne.

Klinten skulle skilles fra hveten og årets tøffeste triatleter skulle ut i årest siste dyst på Bogstad. Vi funksjonærene hadde vært ondsinnet nok til å ta med et badetermometer, og der noen ikke ville vite hvor kaldt det var, var det andre deltagere som ventet i spenning. Selv var undertegnede forberedt på at det ville være kaldt nok i vannet til at svømmingen måtte avkortes, temperaturen på land gav ihvertfall ingen grunn til optimisme, men termometeret klinket til med nærmere 14 grader, og da var det bare å sende funksjonær Andreas T. H. avgårde på sykkel med en navigeringsfakkel ut på pynten. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mens Andreas sørget for best mulige svømmeforhold, mekket jeg glowsticks, sånn at vi hadde et håp om å se de ute i vannet. Det kommer ikke godt nok frem på bildet under her, men de lyste virkelig opp stranden, disse sju,
Før start var det opptil flere av deltagerene som angret bittelitt på at de tok turen til Bogstad denne kvelden, men etterhvert som man får presset seg nedi våtdrakta får man jo fort varmen i seg, og stemningen tok seg opp da vi gikk i flokk mot vannet. Se så fine og tøffe de var: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Da starten gikk, satte vi ut en liten allé av fakler, slik at de kunne sikte på riktig del av stranden på vei tilbake, og så gikk vi opp til skiftesonen, hvor vi møtte kveldens tredje funkjsonær, Andreas B. Andreas kom rett fra kjøkkenet, og med seg hadde han kanelbakst at ypperste klasse. Jeg stod og lot meg forføre av duften, og glemte nesten å speide etter førstemann opp av vannet. Men der i mørket, kom det en svart skygge løpende opp over plenen, og det var Christian Nilsson, etter bare 11:20. 17 sekunder bak kom Nils Juell, og det var duket for en skikkelig duell i teten. 
De neste fem kom i jevnt sig opp av vannet, og da alle var ute på sykkel, kunne vi endelig kaste oss over bakverket. I anstendighetens navn følte vi at vi måtte vente til de som opprinnelig var tiltenkt godene ikke kunne se på at vi mumset i oss. Kan ellers melde om mye god skifting, det var ca 8 grader i lufta, og det var mye klær som skulle på våte og kalde kropper, så de fleste brukte litt flere minutter totalt enn normalt. 
Etter en stund kom Christian N. trillende med sykkelen, han hadde punktert, og la inn årene. Etter en utrolig bra prestasjon i Las Vegas forrige helg, var det ikke så rart at han ikke følte for å tyne ut en mørk 5km. 
Inn fra sykling leder dermed Nils J. , med Morgan Hovden og Steinar Sæther nesten hakk i hæl. Christian R. kom litt lenger bak, litt i ingenmannsland, mens Kjetil E. og Hanne Gro kom ganske tett inn til T2. 
Denne stillingen holdt hele veien på løpingen også, med Nils Juell som vinner på tiden 1:03:34. Hanne Gro Korsvold tok en suveren seier i kvinneklassen på 1:27:11. Etter målgang ventet, i tillegg bakverket, varm suppe som Andreas T. H. hadde med på termos. 
Hele resultatlisten finnes her
  • Myspace
  • Tips en venn