Bogstad treningstriatlon - en oppfrisking

Det er mange nye fjes på Bogstad for tiden! Det er kjempestas. Her er en introduksjon for de nyeste. 

P6210940.JPG

Den mest tradisjonsrike treningen i Oslofjord er treningstriatlon på Bogstad annenhver torsdag så lenge vannet er varmt nok. Dette går tilbake til grunnleggingsdagene. Det er rundt 750m svømming, 16km sykling inn og ut sørkedalen før en 4.8km løperunde. Når det er sagt må vi poengtere at dette er en rekke folk som samler seg for å trene. Det er ikke et arrangement, ingen påmelding eller et krav om å være medlem i Oslofjord.

En annen ting som er greit å få med seg, er at all tidtaking er frivillig arbeid, det vil si at det settes stor pris på alle som melder seg til tjeneste. Dersom ikke noen melder seg frivillig, må deltagerene selv ta tiden og lage resultatliste. Oppmøte klokken 18, starten går 18:30.

Regler:

Selv om det er en treningskonkurranse, gjelder de samme reglene som i vanlige konkurranser (det er jo det vi trener til, er det ikke?). Det vil si at det ikke er lov å ligge på hjul under syklingen, såkalt drafting. Det skal være 10m mellom hver syklist, og blir du forbisyklet, skal du slippe deg ned til 10m bak, ikke utnytte dragsuget til den foran. Det er heller ikke lov å sykle i skiftesonen, man skal gå på og av sykkelen ved bommen ved Sørkedalsveien.

Løypene:

Svømmingen starter på stranda ved Bogstadvannet. Man svømmer tvers over til odden som stikker ut, og tilbake, dette er ca 730m. Videre løper man opp til skiftesonen, skifter og løper til bommen med sykkelen.

Bogstad svøm.jpg

 

Syklingen er ut til enden av Sørkedalsveien og tilbake. Her er det mye dårlig asfalt, så pass på. Man skal helt ut og opp og snu. Ca 16km. Etter endt sykling går man av sykkelen ved bommen, løper ned til skiftesonen og skifter til løpesko.

Løpingen er like i underkant av 5km. Man løper mot Bogstad gård, ved gården tar man til høyre, over veien og opp en bratt kneik. Her deler veien seg i tre, og man skal holde veien i midten, har du et lite vann på din venstre side, har du løpt riktig. Deretter er det første til høyre (løpeløypa er bare grus og asfalt, ingen skogsturer), og løper ned på parkeringsplassen. Derfra går veien videre langs Sørkedalsveien mot Bogstad camping opp til fotgjengerfeltet og bommen. Der tar man til høyre og løper ned mot vannet igjen, følger veien forbi skiftesonen og tilbake til Bogstad gård. Der runder man treet på tunet, og løper tilbake til mål!

duatlon2.jpg

 

  • Myspace
  • Tips en venn